Het bepalen van de juiste verlichting voor jouw dartbord hangt af van verschillende factoren, waaronder de speelomgeving, persoonlijke voorkeur en budget. Maar hoe maak je nou de beste keuze? Wij helpen je om de beste verlichting voor jouw dartbord te kiezen.

Soorten verlichting voor jouw dartbord

Het is belangrijk dat de verlichting het dartbord gelijkmatig en helder verlicht, zodat je duidelijk de dartpijlen en het dartbord kunt zien. Schaduwen en verblinding moeten worden geminimaliseerd en alles moet goed leesbaar zijn. 

LED-verlichting is energiezuinig, helder en duurzaam. Deze dartbord-lichtringen zijn enorm populair onder de darters. Mede vanwege hun heldere en gelijkmatige verlichting. Ook verzorgt LED-verlichting een bepaalde sfeer en uitstraling. Wie weet dat je je, tijdens het gooien van je volgende 180, dan heel even de nieuwe Michael van Gerwen waant. 

Een aantal van onze dartbord verlichtingen zijn voorzien van verschillende kleurenopties. Hiermee geef je een extra dimensie aan jouw dart ervaring. 

Als je energiebesparing belangrijk vindt, kies dan voor LED-verlichting, omdat deze over het algemeen energiezuiniger is dan traditionele lampen. Daarbij heeft LED-verlichting ook nog eens een langere levensduur dan traditionele lampen en vereist minder onderhoud. 

Hoe installeer ik mijn dartbord verlichting?

Sommige verlichtingssystemen hangen direct boven het dartbord, terwijl andere op een bepaalde afstand aan de muur worden gemonteerd. Onze verlichting is gemakkelijk te monteren en staat bekend om zijn langdurige gebruiksgemak. 

Een aantal van onze verlichtingssystemen zijn verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de hoogte van het dartbord of de omgevingsomstandigheden. Zo kun je deze dartbord verlichtingen aanpassen naar jouw hoogte, wensen en behoeftes. 

Welke dartbord verlichting kan ik het beste kopen?

Met merken zoals Bull’s, Shot, Target & Winmau hebben we een breed assortiment aan verlichtingssystemen voor jouw dartbord. Dus bereken wat jouw budget is voor dartbord verlichting en bepaal. Kom je er niet aan uit? Neem contact op met onze serviceafdeling en laat een expert je vertellen welke het beste bij jouw voorkeuren en budget past. 

Hoe meng je jouw nieuwe dartbord verlichting met de rest van het interieur?

Overweeg hoe de verlichting eruit ziet en of deze past bij de inrichting van de ruimte waarin je dart speelt. Je wilt natuurlijk niet dat je een duurzaam verlichtingssysteem aanschaft om er daarna achter te komen dat hij totaal niet past bij de rest van je interieur. Met een dartbord, voorzien van een lichtring van LED-verlichting, waan je je soms bijna Ally Pally, dus het zou zonde zijn als de rest van de ruimte hier niet op aansluit. 

Bij het kiezen van dartbordverlichting is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de specifieke eisen van je dartspelomgeving. Het doel is om de dartborden goed te verlichten en tegelijkertijd comfortabele speelomstandigheden te creëren.